Mikey aka Mikael

MikeyakaMikael logo

Tämä on tarina nuoresta lahjakkaasta tanssijasta ja muusikosta, joka oli matkalla maailmanmaineeseen. Matkalle tuli kuitenkin hieman liian iso este – raitiovaunu.

Mikael voitti 2003 MM-hopeaa nuorten miesten hip hop soolossa Bremenissä, Saksassa. Hän eli aktiivista elämää ja vuonna 2008 hänen valmistuttuaan ylioppilaaksi oli hänellä jo tanssijan ja muusiikin perustutkinnot suoritettuna. Hän oli opiskellut laulua jo pitkään sekä myös musiikin tuottamista. Hän toimi koko lukion ajan tanssinopettajana eri tanssikouluissa.

4.6.2008 – 9:50,  muutama päivä ylioppilasjuhlan jälkeen, hän jäi raitiovaunun alle ollessaan matkalla Sibelius Akatemiaan opiskelemaan avoimessa yliopistossa laulua.

Erittäin vaikea aivovamma pysäytti ajan. Koomasta heräämisen todennäköisyys oli reilusti alle 1%. Ammattilaiset kertoivat, ettei hän pystyisi kommunikoimaan eikä liikkumaan millään lailla, jos hän sattuisi koomasta heräämään.

Tästä alkoi paluu elämään.

Mikael on joutunut opettelemaan ihan kaiken uudelleen – jokaisen lihaksen liikkeen, äänen tuottamisen, jokaisen sanan.

Nyt kun yli kymmenen vuotta on mennyt onnettomuudesta, Mikael on jo kuusi vuotta asunut omassa asunnossaan avustajien turvin seuranaan musta labradorin noutaja King, joka auttaa häntä.

Kuntoutuminen on ollut poikkeuksellisen hyvää – ei ole tiedossa henkilöä, joka yhtä vaikeasta tilanteesta olisi toipunut yhtä hyvin.

Tällä hetkellä Mikael harjoittelee rollaattorilla kävelyä tavoitteenaan itsenäinen rollaattorin käyttö omassa uudessa talossa vuonna 2020. Mikael on jo oppinut uudelleen suomen kielen sekä lisäksi oppinut puhumaan englantia ja ranskaa. Hän opiskellee myös ruotsia ja italiaa.

Voitte seurata tällä sivustolla Mikaelin matkaa kohti Tuusulan asuntomessuja 2020. Muutto Villa Mikaeliin häämöttää edessä.

Oheisten videoiden kautta voitte seurata millainen on ollut Mikaelin matka kohti tulevaisuutta.

Ensimmäinen tanssi – tammikuu 2009

Onnettomuudesta on kulunut seitsemän kuukautta. Mikael ei osaa puhua. Vasen käsi toimii ja pään kannattelu onnistuu – ei vielä muuta aktiviteettia. Tälle videolle tallentui oikean käden toiminnan alkaminen.

Erityiskiitokset Sathis

Ensimmäinen tanssitunti – lokakuu 2010

Mikaelin oikea käsi oli jäänyt koukkuun – siinä oli 30% liikuntarajoitus. Hänellä oli jo liki kaksi vuotta ollut joka yö erityinen venytyslaite, jonka avulla oikea kyynärpää yritettiin saada suoristumaan. Pientä edistystä oli tapahtunut, mutta tilanne ei näyttänyt hyvälle.Tällä ensimmäisellä tanssitunnilla oikea käsi ensimmäistä kertaa suoristui kokonaan.

Erityiskiitokset Sathis

Ensimmäinen esiintyminen – maaliskuu 2012

Beat – paluu elämään tanssigaala järjestettiin Mikaelin kunniaksi Savoy -teatterissa.  Kahdeksankymmentä huipputanssijaa tanssin eri osa-alueilta esiintyi tässä gaalassa. Esityksen näki  paikan päällä yli 800 katsojaa. Yle lähetti kaksituntisen gaalan TV:ssä pääsiäisenä. Ohjelma oli TV 2:n viikon katsotuin ohjelma Yle Areenassa – seuranaan TV 1:n uutisvuoto, TV 3:n Idols ja TV 4:n The Voice of Finland. Gaalassa kerättiin rahaa tanssikuntoutukselle.

Erityiskiitokset Claudia Ketonen ja Kaisa Vuorela

Rajojen etsimistä

Tanssi ja uuden oppiminen on aina ollut Mikaelille tärkeää. Kun italialais-suomalainen, Ruotsissa asuva, maailmankuulu Ambra Succi tuli Suomeen pitämään tiiviskurssia, halusi Mikael osallistua. Tällä tanssitunnilla haettiin tasapainoa ja omia rajoja testattiin.
Erityiskiitos Ambra Succi ja Kaisa Vuorela

Ensimmäinen kilpailu – kesäkuu 2015

Miltä tuntuisi jälleen kilpailla? Neljän kuukauden harjoittelu fysioterapeutin ja tanssinopettajan johdolla, musiikin leikkaaminen (ensimmäistä kertaa onnettomuuden jälkeen) mahdollisti osallistumisen.
Suomenmestaruuskilpailut 2015 – Performing Arts Solo Male
Team: Kaisa Vuorela, Mikael Turtiainen ja Lilli Huttula

Back to the Roots – elokuu 2016

Kun lockingin alkuperäistä muotoa vaaliva tiiviskurssi järjestettiin Las Vegasissa 2006 Mikael oli mukana. Se kurssi toi mukanaan tanssin ilon ja opimmisen lisäksi paljon ystäviä ympäri maailman. Mikael kutsuttiin mukaan 10-vuotistapahtumaan.
Takaisin juurille – Back again Las Vegas Locking camp 10-years anniversary.

Erityiskiitos Sanni Siltala, Scoo B Doo, Tash ja Sundance