Rakennuslupa!

Nyt voimme jatkaa. Kohta tontti ei enää ole tämän näköinen!

Rakennuslupaprosessi oli kohtuullisen pitkä ja lisäselvityksiä tarvittiin paljon. Villa Mikaelin ja Villa Sannin lupakäsittely poikkeaa tavanomaisesta esteettömyysvaatimusten takia.

Villa Mikaelin piha-alueet ovat suunniteltu ikään kuin huoneiksi – katto vain puuttuu osasta pihaa. Pyörätuolilla pitää pystyä liikkumaan joustavasti kaikkialla. Tästä syystä pihan on oltava tasainen ja pihan on oltava samassa tasossa kuin talon lattia.

Ensimmäinen asia, mitä tarkensimme oli hulevesisuunnitelma. Piha-alue tulee olemaan pääosin kivetty, jotta siellä pystyy liikkumaan pyörätuolilla. Tämän vuoksi imeytettävä alue tontilla tulee melko pieneksi. Saimme poikkeamaluvan tarkkojen perusteluiden jälkeen. Oheinen kuva kertoo, missä pyörätuolireitit kulkevat pihalla.

Rakentamismääräykset edellyttävät, että talon lattia on 30 cm korkeammalla kuin ympäröivä maasto. Perustellusta syystä, niin kuin esteettömyys, tästä voi poiketa. Perustamistapaan ja talon elinkaaren mittaiseen kosteudenhallintaan on paneuduttu huolella ja käytetty toimivia, joskin harvemmin omakotitalorakentamisessa käytettyjä ratkaisuja. Näistä kerromme myöhemmin tarkemmin.

Talon lattiapinnan tulisi olla 80 cm kadun pintaa ylempänä. Tarkat perustelut auttoivat rakennuslupavaiheessa. Nyt voimme alkaa aidosti esteettömän talon rakentamisen.

Mitä tämä 80 cm korkeusero käytännössä tarkoittaa?

80 cm korkeusero 5% nousulla (joka on maksiminousu kattamattomalle esteettömälle rampille) tarkoittaa 16 metriä pitkää luiskaa, jonka jälkeen pitää olla 1,5 metrin tasainen alue ennen ovea.
Vaihtoehtoisesti liuska olisi voinut olla n. 7 metrin pätkissä ja tasossa olevilla käännöksillä. Tätä olisi ollut vaikeaa toteuttaa pienelle tontille.

Villa Mikaeliin voi siirtyä esteettömästi kadulta ja koko VillaMikaelin alue on aidosti esteetön. Myös Villa Sannin pihalle ja Villa Sanniin on esteetön pääsy.

Kiitokset asianosaisille – nyt kunta on myöntänyt rakennusluvan.

Yksi kommentti artikkeliin ”Rakennuslupa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s