Villa Mikael piha eli ”kesämökki”

Kuvat Honkarakenne Oyj *

Villa Mikaelin piha on ”kesämökki”, joka on suunniteltu monitoimisiksi huoneiksi, jotka ovat helppohoitoisia ja joiden vedenpoistosta on huolehdittu.

Pihan liuskekivet ja kivi”patsaat” Liuskemestarit *
Linjakaivot Acodrain *

Kaikkialla on helppo kulkea pyörätuolilla ja kulkuväylät ovat leveitä. Pöydät ja niiden sijoittelu on suunniteltu siten, että niiden ääreen pääsee helposti myös pyörätuolilla.

Mäntypöytä aitoine puuliitoksineen (ei nauloja eikä liimaa) Woodbeka *

Pergola on katettu ja siinä on lasitetut seinät kahdella sivustalla. Pergolan ja kesäkeittiön välissä oleva kahteen suuntaan avoin takka näkyy myös sisälle. Suojaisassa takan lämmössä on miellyttävä istua kylmenevissä syysilloissa. Rakennelma suunniteltu siten, että sen läpi on sisältä on näkymä kohti metsää.

Nordpice Tokyo takka Askolantakasta *

Kesäkeittiössä on pyörätuolin käyttäjälle suunniteltu grillialue, jonne tulee sekä kylmä että kuuma vesi ja jääkaappikin on piilotettu kalusteisiin.

Beafeater grilli Kaasuvalosta * ja seinään integroitu hana Grohe *

Kesäkeittiö, istuskeluryhmä ja poreallas nivoutuvat tiiviisti yhteen kuntoutuotusstudion/monitoimitilan kanssa.

Läpivuoden kylvettävä Wellis poreallas, joka on matala ja nyt upotettu siten, että ylätaso on pyörätuolin korkeudella ProPatio *

Koiran ulkoilualue on samalla visuaalinen elementti sisältä katsottaessa. Apilaketo pikkuliljoineen ja erilaiset köynnös- ja tuoksuvat kasvit houkuttelevat perhosia ja pikkulintuja paikalle tehden alueesta visuaalisen terraarion.

Villa Mikaelin pihan ”terraario” osan kasvit on huolellisesti valittu.

Köynöskasvit kasvavat kesäkeittiön seinämää vasten.

Imukärhivilliviini on monivuotinen kestävä köynnös, joka tarttuu tukeensa kärhissä olevilla tarttumalevyillä. Menestyy niin aurinkoisilla kuin varjoisillakin kasvupaikoilla. Lehdet puhkeavat melko myöhään keväällä. Aurinkoisessa paikassa kasvi saa loistavan syysvärin

Tarhaviinikärhö ’Madame Julia Correvon’ on aurinkoisella ja puolivarjoisella paikalla menestyvä monivuotinen köynnös ja jonka avoimen kellomaiset kukinnot avautuvat heinä–syyskuussa

Lumikärhö ’Summer Snow’, voimakaskasvuinen, korkeaksi kasvava ja runsaskukkainen, monivuotinen köynnös. Kukat tuoksuvat kevyesti ja heinäkuussa avautuvat kukat kukkivat aina syksyyn saakka.

Köynöskasvien juurille on istutettu tuoksuvia yrttimäisiä kasveja.

Kangasajuruoho (Thymus serpyllum) on timjamin lähisukulainen varpumainen ikivihreä kasvijoka kukkii heinäkuussa vaaleanpunaisena.

Tähkälaventeli (Lavandula angustifolia) on sinikukkainen, ruohovartinen ikivihreä ja voimakastuoksuinen kasvi, joka kukkiin heinäkuusta syyskuuhun.

Viherminttu (Mentha spicata) on huulikukkaiskasveihin kuuluva monivuotinen pehmeälehtinen mintuntuoksuinen yrtti, joka sopii tuoreena ruokien koristeeksi ja mausteeksi.

Pergolan reunamaan on istutettu viiniköynös, jonka toivotaan tulevaisuudessa tuottavan myös viinirypäleitä ja koristavan pergolan kattoa.

Apilaniitty on tehty helppohoitoiseksi – ei tarvitse leikata eikä hoitaa. Keväällä niittyä koristaa pienet liljakasvit, Idänsinililja, persianlilja ja käenrieska ja kesällä siinä kukkii apila.

Valkoapila (Trifolium repens) kestää hyvin kulkemista ja se kasvaa 5 – 10 cm korkeaksi.

Idänsinililja eli siperiansinililja ”Skilla” on pieni sinikukkainen kasvi, joka kukkii aikaisin keväällä ja leviää laajoiksi matoiksi.

Persiansinililja (Scilla mischtschenkoana) kukkii valkoisena maaliskuulta huhtikuulle ja se on 10 cm korkea.

Pikkukäenrieska on hyvin pienikokoinen lilja, joka kukkii keltaisena varhain keväällä, ennen kuin muu kasvillisuus peittää sen alleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s