Honkarakenne toimittaa aidosti esteettömän ja elinikäisesti terveen HonkaFrame pilaripalkkitalon Tuusulan asuntomessuille 2020

Honkarakenne toimittaa aidosti esteettömän kodin raitiovaunuonnettomuudessa vuonna 2008 vakavasti vammautuneelle Mikael Turtiaiselle. Samalle tontille toteutetaan omakotitalo Mikaelin henkilökohtaiselle avustajalle Sannille puolisoineen. Talot esitellään yleisölle Tuusulan Asuntomessuilla 2020 ja niiden etenemistä voi seurata blogissa VillaMikaelVillaSanni.com.

Sanni, Mikael ja Johanna
Kuva Dustin Ehalt

Rakennusten ja pihojen suunnittelussa on huomioitu kahden ruokakunnan yhteiselämä, näkymät ympäröivään luontoon ja sujuvat reitit asuntilojen, kuntoutusstudion ja saunaosaston välillä. Tavoitteena on yhteisöllinen asuminen ekologisessa ja terveessä talossa, jossa on otettu huomioon esteettömyys, esteettisyys ja älykkäät, arkea helpottavat toiminnot. Pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehdit mustonen oy, sisustus- ja pihasuunnittelu arkkitehdit mustonen oy ja Mikael Turtiainen

Villa Mikael & Villa Sanni Pikkukarhunkierron suunnasta - ilmakuva
Villa Mikael & Villa Sanni

Villa Mikaelissa sisä- ja ulkotilat sijoitetaan kaikki samaan tasoon ilman kynnyksiä ja ramppeja. Talo on varustettu useilla arkea helpottavilla toiminnoilla kuten sähköisesti avautuvilla väliovilla, etäohjatuilla kaihtimilla ja koiran itsenäisen ulkoilun mahdollistavalla, sirutunnistimella varustetulla, luukulla. Kaikki tekniset ratkaisut ovat hallittavissa keskitetysti matkapuhelimella tai tabletilla.

Villa Mikael & Villa Sanni pohjapiirros

Villa Sannissa toteutetaan samoja suunnitteluideoita, joskin kohdistettuna nuorelle perheelle, jolla on rajallinen määrä rahoitusta käytettäväksi oman pienen ja kompaktin unelmien talon rakentamiseen.

Villa Sanni

Honkarakenne toteuttaa talot uudella Honka Frame -tekniikalla. Pilaripalkkitekniikkaan perustuvat talot ovat uusi lisäys Honka-portfolioon, mutta rakennustavalla on pitkät perinteet mm. Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Talojen kantava runko rakennetaan valmiiksi tehtaalla työstetyistä massiivipuupalkeista, jotka yhdistetään toisiinsa perinteisiä puuliitoksia käyttäen. Jykevä kantava Honka Frame -runko mahdollistaa suuret lasiseinät ja avoimet tilat ilman väliseiniä. Eristeenä käytetään puukuituvillaa ja verhousmateriaaleissa suositaan puuta. Talot lämmitetään vesi-ilmalämpöpumpulla ja aurinkosähköllä. Ilmanvaihto toteutetaan näissä taloissa painovoimaisena.

– Aito esteettömyys tuntuu olevan uusi asia omakotitalorakentamisessa. Halusimme toteuttaa esteettömän, terveellisen ja myös esteettisesti kauniin talon, jossa hyödynnetään perinteisiä, toimiviksi havaittuja menetelmiä sekä uusinta teknologiaa. Olemme iloisia siitä, että Honkarakenne lähti aktiivisesti mukaan kehitystyöhön, Mikaelin isä Petri Turtiainen kiittelee.

Villa Mikael

Honkarakenne panostaa voimakkaasti hoiva-, päiväkoti- ja koulurakentamiseen ja on aktiivisesti kehittänyt terveellisempää rakentamista muun muassa tuomalla markkinoille Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa kehitetyn ja VTT:n sertifioiman Terve Talo –konseptin.

– Esteettömyys on tärkeä peruste talojen suunnittelussa ja sen merkitys vain kasvaa. Olemme iloisia, että saamme olla mukana tässä projektissa ja syventää samalla omaa osaamistamme esteettömistä tiloista. Hyvä elämä kuuluu kaikille ja haluamme tehdä työtä sen puolesta, että myös esimerkiksi vammautuneet ja ikääntyvät ihmiset voivat nauttia elämästä parhaassa mahdollisessa kodissa, Honkarakenteen projektimyyntipäällikkö Markus Saarelainen kertoo.

Voit seurata taloprojektia osoitteessa VillaMikaelVillaSanni.com

Honkarakenteen lehdistötiedote

Mikael Turtiainen on Tuusulassa syntynyt, hip hop -tanssin maailmanmestaruushopeaa voittanut tanssija ja muusikko. Hän loukkaantui erittäin vakavasti raitiovaunuonnettomuudessa vuonna 2008.

Arkkitehdit Mustonen Oy on restaurointiin ja vaativaan korjausrakentamiseen erikoistunut arkkitehtitoimisto. Toimistossa suunnitellaan myös valikoidusti uudisrakennuksia, jotka liittyvät sen erikoisosaamisalueisiin. Suunnittelun tavoitteena on yhdessä tilaajan kanssa etsiä toimiva ratkaisu, jossa huomioidaan niin suuremmat kokonaisuudet kuin valikoidut, käsin kosketeltavat yksityiskohdatkin.

Viimeaikaisista palkinnoista on mainittava Tapani Mustosen arkkitehtuurin valtionpalkinto 2014, World Monuments Fund / Knoll Modernism Prize 2014, Europa Nostra Award 2014. www.arkkitehditmustonen.fi

Honkarakenne Oyj valmistaa Honka®-tuotemerkillään laadukkaita, ekologisia ja terveellisiä omakoti- ja vapaa-ajan asuntoja sekä julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Vuonna 1958 perustettu yritys on toimittanut yli 85 000 rakennusta 50 maahan. Talopaketit valmistetaan yhtiön omalla tehtaalla Karstulassa, Suomessa. Vuonna 2017 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 43,4 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 41 %. www.honka.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s