Villa Mikael aidosti esteetön Sauna

Esteetön sauna tuo aidon saunakokemuksen ja saunan terveyshyödyt istumakorkeudelle.

Villa Mikaelin saunassa lauteet ovat 50 cm korkeudella.

Kiuas on tilaan nähden tavallista tehokkaampi – Harvian Modulo, jossa kivet lämpeävät melkein lattiatasosta ylöspäin.

Lattia lämmitetään n. 40 asteiseksi.

Harvian erityisvalmisteiset puhaltimet nostavat lattianrajasta viileämmän ilman ylös katorajaan ja näin lämmin ilma painuu alas.

Näin on varmistettu aito suomalainen saunakokemus.

Sauna from Finland palkitsi Villa Mikaelin saunan yhtenä kolmesta asuntomessujen elämyksellisimmistä saunoista. Raadin perustelut olivat: ”Villa Mikaelin kokonaisvaltaisessa, laadukkaassa saunakokonaisuudessa on läsnä kaikki saunaelämyksen ydinarvot. Erityisesti vastuullisuuden arvo korostuu saunomisen saavutettavuudessa ja esteettömyydessä, joihin on paneuduttu jo suunnitteluvaiheessa. Toteutus on täynnä toimivia ratkaisuja patiota myöten. Kuntoutus-, pesu- ja saunatilat muodostavat hienon kokonaisuuden. Löylyn kierto saunatilassa takaa hyvät löylyt. Löylyn annostelukin on vaivatonta pelkällä napin painalluksella.

Saunologia nosti kolme saunaa esille asuntomessuilta. Houkuttelevin sauna Villa Mikael ”Villa Mikaelin saunaosasto olisi kelvannut ehdokkaaksi myös rohkeimman saunan palkinnolle, mutta nyt se saa kunnian saunana, johon itse haluaisin ensimmäisenä mennä kylpemään.”

Miten sauna vaikuttaa terveyteen?

Saunomisen myötä keuhkot toimivat paremmin. Esimerkiksi hengitystieinfektioiden yllättäessä sairastuminen ole niin vaarallista kuin ilman aiempaa aktiivista saunomista. Suomessa sairastetaan vuosittain arviolta 10–20 miljoonaa hengitystieinfektioita. Influenssa ja ja keuhkokuume aiheuttaa vuosittain suomessa 1400 – 4400 ennenaikaista kuolemaa (THL, Duodecim).

Sauna on perinteinen suomalainen terveyden ylläpitäjä.

Tässä lyhyt yhteenveto saunan tuomista tieteellisesti todennetuista terveyshyödyistä. Lähteinä ovat kardiologi Jari Laukkasen ja Itä-Suomen yliopiston professori Jussi Huttusen julkaisut.

Saunan vaikutuksesta elimistön lämpötila nousee, verenkierto kiihtyy pintaverisuonissa ja tämän seurauksena hikoilu lisääntyy. Samanaikaisesti sydämen pulssi nopeutuu ja verenpaine laskee. Sauna muuttaa elimistön toimintaa vaikuttamalla verenpaineen säätelyyn, verisuonten seinämän ja sisäelinhermoston toimintaan, elimistön puolustusreaktioihin ja veren rasva-aineenvaihduntaan.

Saunan terveysvaikutuksiin voidaan lukea se, että ympärivuorokautinen verenpaine laskee, veren rasva-aineaineenvaihdunta muuttuu terveellisemmäksi ja tulehdusreaktiot vähenevät. Sepelvaltimotaudin, äkillisen sydänkuoleman, aivoverenkiertohäiriöiden sekä muistihäiriöiden todennäköisyys laskee säännöllisesti saunovilla.

Tutkimukset osoittavat myös, että kiputilat kuten päänsärky ja erilaiset lihas- ja nivelkivut saattavat lievittyvät. Saunalla on myös positiivinen vaikutus erilaisiin keuhkosairauksiin ja se myös ehkäisee virusinfektioita. Kun saunoo säännöllisesti voi masennus lievittyä, stressi vähentyä, unen- ja elämänlaatu parantua. Ihokin pysyy paremmassa kunnossa, kun kuona-aineet puhdistuvat tehokkaasti. Saunoessa aineenvaihdunta kiihtyy ja kaloreiden kulutus lisääntyy.

Saunomisen väitetään vastaavan reipasta kävelylenkkiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s